Tot nu toe was het de enige communicatie met de chauffeur ná een Uber ritje gebaseerd op de raring van 1 tot 5 sterren en eventueel een opmerking in een apart veld. Deze week maakte Uber bekend met een proef te starten dat klanten chauffeurs achteraf ook kunnen bedanken met meer uitgebreide feedback (‘compliments’) en badges. Wired zei hier dit over: “It starts with a simple way to say thanks for a job well done. It could end with a complete shift in how riders and drivers interact.”

Of dit nu écht voor een shift gaat zorgen waar Wired het over heeft…. ik betwijfel het. In de Uber chauffeur groepen waar ik lid van ben was het algemene sentiment niet bepaald positief en had men liever gezien dat Uber een fooi knop in de app had toegevoegd.

Even los van de vraag of de chauffeurs hier op zitten te wachten, vraag ik mij ook af of de klanten hier op zitten te wachten. De drempel om sterren te geven is laag, een badge misschien ook (al moet je daar wel de toegevoegde waarde van zien) en een uitgebreidere tekst is een stap te ver. Ik word zelf de laatste maanden een beetje moe dat voor iedere dienst die ik afneem en iedere bestelling die ik doe, ik een mailtje ontvang met de vraag om mijn mening te delen. Ik kan mij voorstellen dat wanneer je regelmatig een Uber neemt je ook echt geen zin hebt om iedere keer een reactie (of compliment) te geven, behalve wanneer de service extreem goed of slecht was. Voor je het weet moeten we ook de kassière bij de supermarkt, de pakketbezorger en de treinconducteur per keer uitgebreid beoordelen…..

READ MORE…

Recommended Posts