Onderzoek


Onafhankelijk, toegankelijk en altijd nieuwsgierig


 Als onafhankelijke stem en bruggenbouwer in het debat draagt ik bij aan verschillende onderzoeken over de platformeconomie. Soms begin ik een onderzoek vanuit mijn eigen nieuwsgierigheid. Daarnaast werk ik vaak samen binnen hogescholen, universiteiten en (internationale) consortia. Dit leidt zowel tot wetenschappelijke publicaties als toegankelijke achtergrondstukken voor een breed publiek.

 

Eigen onderzoek

Als ik een fascinerend vraagstuk tegenkom, zoek ik partners die mijn nieuwsgierigheid delen en initieer ik eigen onderzoek. De resultaten deel ik met alle mogelijke stakeholders om zo het debat aan te jagen. Zo zette ik www.deeleconomieinnederland.nl en www.platformwerk.nl op om de omvang van de platformmarkt voor een groot publiek duidelijk te maken.

Haagse Hogeschool


Sinds kort ben ik twee dagen per week verbonden aan de Haagse Hogeschool. Ik speel een rol bij het gloednieuwe lectoraat Platformeconomie en de minor ‘Bouw je eigen platform’. Mijn focus ligt vooral op de verbinding met de praktijk, het initiëren van nieuwe onderzoekslijnen en het coachen en begeleiden van andere onderzoekers. Voor mij is dit een manier om mijn impact te vergroten en kennis over platformen breder te borgen en te ontwikkelen.

Wageindicator Foundation


  Ik ben lid van het internationale ‘gig team’ van de Wageindicator Foundation. Onze werkgroep kijkt vanuit een globaal perspectief naar ontwikkelingen in de platformeconomie, waarbij we geen continent overslaan.

Samenwerken en ondersteunen


Tot slot sluit ik me aan bij consortia over dit thema, zoals NWO NWA PlatWork-r van de Universiteit Utrecht. Ik ondersteun ook verschillende onderzoeken met mijn kennis en netwerk.

KlusCV: van theorie naar praktijk

Soms leidt onderzoek tot nieuwe oplossingen. Zo deed ik onderzoek naar de portabiliteit van reputatie- en transactiedata voor platformwerkers. Dit onderzoek werd gesteund door verschillende online platformen, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, UWV en FNV.

De uitkomst van deze studie was de inspiratie voor KlusCV: een eerste concept om online data te delen met platformwerkers in samenwerking met vier klusplatformen en andere partners. Op dit moment doe ik samen met wetenschappers van vijf universiteiten onderzoek de invloed van KlusCV op de kansen van werkenden op de arbeidsmarkt. Op dit moment heeft KlusCV impact op zo’n 50.000 werkenden, komende jaren zal dit aantal groeien naar honderdduizenden.

CONTACT


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.