“Vergeet Airbnb, Nightswapping is de nieuwe manier om te reizen en reizigers te ontvangen, maar dan zonder geld!” Tussen al het Airbnb geweld een mooi stuk over Nightswapping. En soort van Airbnb, maar dan huisdelen met gesloten portemonnee dmv credits die je op kunt bouwen en uit kunt geven. En wanneer je deze credits niet in geld om kunt zetten, is het voor illegale verhuurders niet interessant om mee te doen.

Nadeel is wel dat je als deelnemer aan Nightswapping zowel aan de vraag als aanbod kant mee moet doen. En dat is weer een drempel. Ik ken de cijfers niet, maar ik vermoed dat het overgrote deel van de Airbnb gebruikers alleen huurt en niet verhuurt.

Interessante analyse van auteur Marlies is dat de verwachtingen van Airbnb gebruikers de laatste jaren is veranderd en de aard van de transactie daarmee ook anders is geworden. Dit gecombineerd met het nieuws dat een van de dromen van SnappCar het ‘keyless’ verhuren is, verwacht ik dat veel deeleconomie initiatieven de komende jaren hun sociale veren zullen verliezen….

READ MORE…

Recommended Posts