Goedemorgen!

Wat hebben Indiegogo, Wikipedia, Peerby, Uber, Helpling, Snappcar en BlaBlaCar met elkaar gemeen? Het zijn allemaal succesvolle schaalbare platform merken die ik de afgelopen vier jaar voor mijn ‘Crowd Expedition’ heb bezocht en onderzocht. En binnenkort maken zij onderdeel uit van mijn boek ‘De Platformrevolutie’.

De afgelopen vier jaar ging ik op ‘Crowd Expedition’. Ik sprak met ondernemers, experts, onderzoekers en beleidsmakers wereldwijd over de platformrevolutie. Ruim 400 interviews in 13 landen, 300 online video’s, tientallen blogs, vele presentaties en discussies verder heb ik de antwoorden op -en in sommige gevallen: betere vragen over- deze vraagstukken gevonden. En deel ik mijn visie en duiding met regelmaat in de media (o.a. Nieuwsuur, BNR, Forbes), door het geven van presentaties in binnen- en buitenland en de gratis nieuwsbrief die je wekelijks ontvangt.

Nu is het tijd om mijn verhaal en visie op papier te zetten. In het boek De Platformrevolutie wil ik de belangrijkste ontwikkelingen en stakeholders analyseren, leg ik de meest prangende dilemma’s bloot en schetst ik een visie op de toekomst.

Boek

De Platformrevolutie zal medio mei volgend jaar via Vakmedianet verschijnen. Met de begeleiding van het team van Vakmedianet, tekstschrijver Isabel Timmers, journalist Claartje Vogel en een tien koppen tellend expertteam komt het met de kwaliteit van het boek wel goed.

Nu is er nog één uitdaging: tijd. Omdat ik niet geniet van een basisinkomen vanuit een universiteit of corporate, zal ik op een creatieve manier de tijd die ik nodig heb om het boek te schrijven, al snel 3 tot 4 maanden, financieren.

Crowdfunding

Gezien het ‘practise what you preach’-karakter van het project kan dit natuurlijk maar op één manier: via een crowdfunding campagne. Het doel van de campagne is niet alleen geld ophalen, maar ook draagvlak creëren voor het boek.’

Afgelopen maandag startte ik op een eigen platform een campagne met als doel om in vier weken minimaal 12.000 euro op te halen. Daarmee kan ik mijzelf vier maanden opsluiten om aan het boek te werken.

Unieke kennis met 50% korting

In de campagne verkoop ik een aantal unieke rewards. Voor 5 euro koop je een kopje koffie en komt je naam in het boek. Voor 35 euro ontvang je als eerste een gesigneerd exemplaar. Echt interessant zijn de diensten als brainstormsessies, presentaties en workshops die ik via de campagne met kortingen tot 50% voorverkoopt.

Hiermee neem ik een voorschot op klussen die ik na het lanceren van het boek ga doen. De kwaliteit is gegarandeerd: de laatste jaren gaf ik al meer dan 150 presentaties in binnen- en buitenland over dit onderwerp.

Voor de deelnemers is het de kans om tegen een scherp tarief een sessie in te kopen en mee te liften op het verhaal van de campagne. Voor mij is het een manier om ontspannen aan mijn boek te kunnen werken.

Vraag aan jou

De teller van de campagne staat een dag na de lancering al op €2.880,-, oftewel 24% van het minimale doelbedrag. Een mooie start, maar ik ben er nog niet.

Graag zou ik je hierbij als ontvanger van mijn wekelijkse nieuwsbrief vragen om deel te nemen aan deze campagne. Om samen de kracht van de crowd en het netwerk te bewijzen. Meedoen kan al vanaf 5 euro (incl. 21% BTW). Maar zie het ook een kans op op een sympathieke wijze unieke kennis voor jou en jouw organisatie binnen te halen met een mooie korting tot 50%.

Ik nodig je uit om de crowdfunding pagina te bekijken. Deze kun je bereiken via deze link.

Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik deze natuurlijk graag.

Fijne dag, dank voor je aandacht en excuus voor het (eenmalig) spammen met een uniek bericht,

Martijn Arets

Recommended Posts