Platformen spelen een steeds belangrijkere rol in de economie. Het is dan ook niet verrassend dat steeds meer bestaande organisaties een verkenning starten naar onder welke voorwaarden een platform voor hen van toegevoegde waarde kan zijn en hoe nieuwe business kan worden gecreëerd middels een platformstrategie. 

Ideeën zijn er vaak genoeg, maar bij ieder idee horen een veelvoud van vragen. Is een platform voor dit probleem de juiste oplossing? Bestaat dit idee al? Wat is de markt en marktpotentie? Waar zitten de kansen en zijn er nu al valkuilen te voorzien? En wat zijn de belangrijkste stappen die moeten worden genomen om het idee te valideren?

Om bedrijven en  innovatieteams die een platform propositie ontwikkelen of overwegen in deze fase te helpen, hebben een aantal platform specialisten en ondernemers de handen ineen geslagen. In een sessie van 1,5 uur pitcht jouw team het platform idee aan 4 specialisten en ondernemers. Zij kijken van buiten naar binnen, geven ongezouten advies en stellen de kritische vragen, om vervolgens met jou de kansen en uitdagingen in kaart te brengen. Een week na de sessie ontvang je een rapport waarin deze kansen, uitdagingen en tips zijn verwerkt, waarmee je in sneltreinvaart jouw platform idee vleugels kunt geven. 

Thema’s waarover we kunnen adviseren

 • Markt en marktpotentie 
 • Concurrentie
 • Valkuilen
 • Succesfactoren en voorwaarden voor jouw platform idee
 • Verdienmodellen
 • Groei (Marketing en activatie 
 • Succes Meten

Het proces

 1. Bij interesse ontvang je een link naar een intake formulier. Hier wordt de basis informatie verzameld aan de hand van een korte vragenlijst; 
 2. Er vindt een online intakegesprek plaats tussen opdrachtgever en Martijn Arets. Hier wordt de case voorbesproken en wordt ingegaan op de context van het team en organisatie. Aan de hand van dit voorgesprek wordt een briefing gemaakt voor de andere experts en ondernemers, zodat zij niet geheel onvoorbereid de sessie in vallen; 
 3. Een online of offline sessie van maximaal 2 uur met 4 experts. Het team bestaat uit 2 vaste experts (Martijn Arets en Wout Withagen) en 2 roulerende experts en ondernemers. Per sessie wordt een selectie gemaakt uit de ‘expertpool’ welke expert het beste bij de te bespreken propositie past. Één van de experts is altijd een platform ondernemer;
 4. Een week na de sessie wordt een adviesdocument / verslag van de bijeenkomst opgeleverd waarin de belangrijkste take aways en tips zijn verzameld. 

Investering

Voor de platform-propositie-check in een online omgeving rekenen wij een fixed fee van 4.000,- exclusief BTW. Een sessie bij opdrachtgever op locatie (in Nederland) bedraagt 5.000,- exclusief 21% BTW.

Interesse? Stuur dan een mail naar martijn@collaborative-economy.com