Kan je een boek kopen dat nog niet verschenen is?

Wat zou er gebeuren wanneer je een boekwinkel binnenloopt, je eigen boek in de schappen legt en deze vervolgens zelf probeert af te rekenen? Dat was de vraag die auteur en ondernemer Martijn Arets had toen hij het Waterstones filiaal op Piccadilly in Londen binnenliep.

Gewapend met vijf verborgen camera’s liep hij de winkel binnen om deze vervolgens op verschillende plekken neer te leggen. Vervolgens pakte een vriend van Martijn, zelf staat hij immers met foto op de achterkant, het boek van de plank en probeerde het boek bij de kassa af te rekenen. Ondanks dat het boek in geen enkel systeem is aangemeld lukte het uiteindelijk toch om het boek voor het symbolische bedrag van tien pond, het echte boek moet in Engeland 17 pond kosten, af te rekenen. Bij het verlaten van de winkel besloot Arets zijn actie compleet te maken door het boek stiekem in de etalage neer te leggen.

Martijn: “Het uitvoeren van een actie als deze is in een land waar je niet woont erg spannend. Het was super dat we het voor elkaar kregen om het boek echt af te rekenen. De vriendelijke kassamedewerkers hebben gewoon een prijs verzonnen om hun klanten te kunnen bedienen. Het meest spannende moment was toen ik het boek in de etalage neerlegde. Ik was blij toen ik weer buiten stond, zonder gepakt te zijn door de beveiligers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.