Interessante lessen van een B2B review platform: MeetingReview

Waar we als consument intussen gewend zijn om producten, diensten en ervaringen online te beoordelen, zie je dit ook steeds vaker terug in een zakelijke omgeving. Voor klanten een ideale manier om de ervaringen van andere klanten te gebruiken: zij zijn niet meer afhankelijk van de marketingpraat en een niet transparant aanbod. Voor leveranciers ideaal, want online beoordelingen geven een goed inzicht in de beleving van de klant van jouw product of dienst en is een perfect middel om 1-op-1 feedback te krijgen.

Met Crowd Expedition is online ‘rating & reputation’ een belangrijk onderwerp en er zijn de afgelopen drie jaar al meerdere vraagstukken en systemen de revue gepasseerd. Deze week ging ik in gesprek met Marco Kole van MeetingReview: een online review platform voor aanbieders in de meeting industry.

Leerzaam voor mij was de manier waarop zij hun systeem hebben ingericht: twee belangrijke minpunten van de reguliere systemen hebben zij slim aangepakt:

  1. de houdbaarheid van een waardering: een waardering van vandaag is in mijn beleving niet onbeperkt houdbaar: een fout die je 10 jaar geleden hebt gemaakt mag niet even zwaar wegen als een fout van vandaag. Daarmee haal je de mogelijkheid om te leren (van de feedback die je krijgt) weg. MeetingReview heeft dit slim aangepakt door een waardering in 4 jaar lineair af te schrijven. Na 1 jaar is de wegingsfactor van de desbetreffende waardering nog maar 75%, na 2 jaar 50%, 3 jaar 25% en na 4 jaar 0%.
  2. de meeste systemen geven je niet de mogelijkheid om je review aan te passen. Dit is wenselijk wanneer je je bedenkt, je ontdekt dat je zelf het misschien niet bij het rechte eind had of wanneer een leverancier een goede opvolging op jouw klacht heeft gegeven waarmee jouw totaaloordeel is veranderd. Bij MeetingReview is dit wel mogelijk.

Meer leren? Check dan het hele interview.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.